Šperky z pryskyřice - první pokus



Jak jsem slíbila, dnes jsem si jela koupit tento balíček potřebný na šperky z křišťálové pryskyřice. Dle fotky je jasné, že jsem si nekoupila jen vše potřebné pro tuto techniku, ale i afroháčky na korálkování. Tady vidíte, jak přesně dopadne nákup, když jdete do výtvarných (kreativních) potřeb - utratíte mnohem víc, než jste chtěli.



Základní balíček z www.creative.icpraha.cz :
  • Křišťálová pryskyřice za 249 Kč
  • Lepidlo na decoupage za 65 Kč
  • Kovová lůžka (cena na internetu)
V balení s křišťálovou pryskyřicí naleznete kanystřík A (100 ml) a B (50 ml), odměrku pro každou složku, dvě špachtle na zamíchání a rukavice, které jsou vám na nic. Co se týče rukavic, doporučuji si koupit v lékárně jednorázové rukavice za korunu, které vám padnou mnohem lépe. Do rukavic XXL se sice vejde každý, ale ti, kteří mají menší ruce, si pravděpodobně hrábnou do svého výtvoru. V balení mi chybí nějaká plastová mistička, ve které by se vše dalo smíchat. 


Obsah CRYSTAL RESIN
Kromě mističky bych v balení uvítala i nějaké menší odměrky. Podle odměrek si můžete namíchat minimálně 30 ml, což je celkem dost, když na jeden pár náušnic o průměru 10 mm spotřebujete cca 0,5 ml tekutiny. Takže jsem ještě běžela do zdravotních potřeb koupit si stříkačky (2 ml) 5 kusů za 4,50 Kč. 

Nakonec jsem se vrhla na můj první pokus. Po půlce dne shánění všech potřebných věcí jsem se konečně dala do díla. Odměřila si již výše zmíněných 0,4 ml tekutiny A a 0,2 ml tekutiny B, smíchala to párátkem v malé skleněné mystičce na máslo z IKEA a opatrně směs nalila do lůžek. Nyní se jdu modlit, aby to vše za 24 hodin správně ztvrdlo.


Po 26 hodinách tvrdnutí a nestálém testování jak na to jsem, náušnice zatvrdly. Pryskyřice úplně zatvrdla až po 48 hodinách.

Všechny potřebné věci na výrobu stříbrných náušnic

Takhle můžete vyděsit sousedy - potřebná ochrana (rukavice, tátova stará košile, respirátor)
Uchycení náušnice do vodorovné polohy pomocí klipsu

Naplněné náušnice pryskyřicí

2 komentáře :

  1. No a ako to dopadlo, kde najdem pokracovanie, vase skusenosti a vysledky, vyrobky? Vdaka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ptáš. Pokoušela jsem se dělat další náušnice, jenže bez raznice a kvalitního foto tisku moje výrobky vypadali příšerně. Korunu tomu nasadilo přetřením lepidlem na dekupáž (doporučením ve videu). Pak jsem zkoušela zalít květ, jenže jsem nepoužila sušený (lisovaný) a výsledek? Květina zesvětlela a kolem ní byl bílý film. A pak jsem se k tomu už nedostala. Rozhodně musím sepsat nějaký článek o nepovedeném DIY.

      Vymazat