Balení dárků


Originální DIY a „eko“ balení dárků je v poslední době velkým hitem. Základem bývá hnědý levný balící papír, který dozdobíte pestrou papírovou stuhou.V tomto případě si rozdavač dárků nebude hrát na Hercula Poirota, protože jméno se pravděpodobně neztratí v pestrých vánočních motivech balícího papíru. Ovšem je třeba dát dárku nějaká motiv (téma). To můžete zařídit i vaší DIY jmenovkou.

Matematická (fyzikální)

Předem bych chtěla upozornit, že tento motiv používejte u velkých milovníků matematiky a fyziky. Myslím, že u humanisticky založených lidí a lidí s odporem k matematice, byste asi poděkování nezískali. Ale zas pěkně popsaný papír s popiskami „1+1=?“ byste asi nic nezkazili.

Proto, abyste mohli nějaký ten matematický nebo fyzikální vzor vytvořit, je nejlepší najet na internet a zadat něco typu: matematické vzorce nebo fyzikální vzorce. Nematematikům doporučuji stránky Wikipedie. 

  • Derivace vzorce
  • Tabulkové integrály
  • Věty o trojúhelníku
  • Thaletova kružnice
  • Pythagorova věta
  • Jednoduché příklady a zlomky

Milovníci módy

Milovníci módy - to jsou lidé, kteří by si pod stromečkem přáli mít jen samé hezké oblečení a kosmetiku. Zde bych si dovolila říct, že je nejlepší jim vystříhat jmenovky z tašek (motivů) jejich oblíbené značky do tvarů:
  • oblečení
  • červených rtů nebo nalíčeného oka
  • přicvaknout jmenovku sponkou do vlasů s ozdobou

Tátové

Jak vytvořit jasně tématický dárek pro tatínka? Tento nápad není z mé hlavy, využila jsem inspirace Pinterestu. Nejlepší je na dárek nasadit kravatu, motýlka nebo jiný typický pánský prvek.


Další inspirace

Hnědý balící papír ozdobený papírovými květinami a papírovou stuhou

Na plyšáky jen visačku

Místo klasické mašle vyrobte květinu z organzy 
Použití visačky a stuhy z textilu

Výhody hnědého balícího papíru

Jednou z výhod na kterou jsem přišla, je tvrdost hnědého papíru. Papírna rozhodně nešetřila na gramáži, takže se do ní dají nádherně zabalit dárky, aniž by se papír zmuchlal, jakož to bývá u levnějších variant barevně potištěného papíru. Navíc mi přišlo, že papír vytvořil pevný obal, který chrání dárek před poškozením.

Pokud jsem papír chtěla dozdobit, použila jsem k tomu razítka, mašle, květiny a jmenovky.

0 komentářů