Silikonová razítka


Všichni je známe a máme je rádi. Jako malí jsme si s nimi hráli a dávali jsme je tam, kam rodiče nechtěli. Ano, dnes je řeč o razítkách. Do nedávné doby jsem si myslela, že existují jen ta gumová razítka nalepená na dřevě nebo plastu.
Silikonová razítka, destička na razítka (Creative, 75 Kč),  HEYDA sada barev (Creative 115 Kč)

Dnes známe několik druhů razítek od těch gumových, která jsou velice neskladná, ale mají své kouzlo. Přes razítka, která jsou silikonová, gelová nebo pěnová.
Řekla bych, že výhodou silikonových razítek je jejich skladování a čištění. Nevýhodou jejich cena. Silikonová nebo gelová razítka můžete koupit i po kusech, většinou se však prodávají nalepená na průhledných fóliích s různou tematikou. To je nepochybnou výhodou při scrapbookingu, výrobě přání a jmenovek na dárky.

Co potřebujete?

A jsme u největšího problému a tím je cena razítek. Proto, abyste vůbec mohli tisknout, potřebujete ještě dvě další věci.
Za prvé potřebujete destičku, na kterou šablonu nalepíte. Asi centimetr průhledné plexisklo se prodává v různých velikostech. Na tomto způsobu se mi líbí, že vidíte, kam přesně razítko na papír umisťujete.
Za druhé si potřebujete koupit k těmto razítkům speciální razítkovací barvy. Obyčejná razítkovací barva se srazí na povrchu a vytvoří nepěkné fleky. Výhoda je, že barva je trvanlivá, sytá a můžete si vybrat z velké škály barev. Velmi dobré a cenově dostupné jsou „balíčky“ barev od firmy HEYDA. Najdete je ve většině výtvarných a kreativních potřeb. Druhá varianta, méně cenově přístupná, jsou inkoustové polštářky DistressInk od firmy RANGER.


Cena

Ceny razítek, destiček a barev jsou rozdílné obchod od obchodu. Proto všem doporučuji si projít více internetových obchodů. Rozdíl totiž může být i několik desítek korun na každé položce. Při nákupu všech základních položek to může udělat i stokorunu.

Kde nakupovat?

Velmi levné některé razítkovací potřeby mají na www.davona.cz, kde ale nemají všechno. Navíc platíte poštovné a při nákupu pod 300 Kč platíte navíc poplatek 50 Kč.

V internetových obchodech hledejte pod výrazem razítka nebo scrapbooking.

Vánoční razítko
Dále čtěte článek o tvorbě jmenovek na vánoční dárky!

0 komentářů