Design na sešit - video

Mnoho lidí by si rádo udělalo vlastní obal na sešit. Stránku si tedy přelepí papírem, podle mého návodu nebo si vyrobí vlastní sešit a dále neví, jaký design na něj vytvořit. Na internetu najdete spoustu videí, které jsou v angličtině. Já jsem pro vás našla video od Dyan, která tvrdí, že každý může být umělec. Takže její návody zvládne každý.

ilustrační foto

Dyan pracuje pro firmu Ranger Ink, ta vyrábí inkoustové polštářky, speciální inkoustové barvy, papíry a nově i inkoustové fixy.

Protože video je v angličtině a rozumím tomu, že každý není zrovna zběhlý v cizích jazycích, proto máte pod videem hrubý přepis toho, co Dyan říká.



0:34 - 0:50
Ze začátku se zmiňuje o tom, že jí teprve ráno pověděli o tom, že venku budou upravovat (řezat) stromy, takže ty zvuky nejsou z jejího břicha.

0:50 - 1:25
Ukazuje design a vysvětluje, co použila. Černá barva okolo figury vytváří kontrastní barvy (POP art). Na vnitřní vybarvení figury použila „water brushes“ (fixa s hrotem štětce na vodní bázi), její použití ukazuje později.

1:25 - 2:10
Návod: Za prvé vezměte si černou tenkou fixu a dělejte tahy dokola, dokud nevyplníte papír. Neměly by být příliš velké ani malé mezery mezi čarami. Následně budeme vytvářet vzor „pattern

2:10 - 3:35
Začneme tím, že si řekneme, jaké pole budou barevné (červené, modré, atd...). Některé budou puntíkaté „with circles“ jiné s proužky „stripes“. U proužků můžeme měnit směr. Pak ukazuje jiný vzor a kde použila stejné vzory, ačkoliv to vypadá složitě.

3:35 - 5:30
Až to budete mít začnete vybarvovat „color in“. Používá štětce ve fixe na bázi Renger inkoustu, který se dá doplňovat do zásobníku. Stejné vzory vybarvuje stejnou barvou.

5:30 - 6:45
Vezmeme si šablonu, kterou přiložíme na papír a použijeme „distress pained“ distress štětec/malovátko/houbu se zásobníkem. Můžeme to udělat i s houbičkou a distress inkoustem. A začneme přetírat šablonu. Vybarvíme to okolo. Pak vezmeme dětskou plenu a rozmažeme/rozetřeme okraje. Vypadá to víc přirozeně.

6:45 - 7:25
Poté vybarvíme vzory v postavě. Nezapomeňte vybarvovat stejné vzory stejnou barvou.

7:25 - 7:55
Mezi tím, než to uschne, můžeme šablonu nastříkat vodou a obtisknout na papír. Všude pořádně přitlačte, vytvoří to stínový efekt. Vedle to můžete očistit.

7:55 - 10:00
Po zaschnutí vezmeme fixu a obtáhneme/zvýrazníme pole. Následně komentuje a porovnává výtvor (vzor).

2 komentáře :

  1. Ahoj, prosím tě nevíš, kde by se daly výrobky té firmy dostat u nás? :-)
    díky, Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud vím, u nás se dají "bez problému" sehnat Distress Ink polštářky (viz článek Distress Ink), také Adirondack Die Ink a emobosovací prášky. Většinou je pravidlem, že internetový obchod, který má Distress Ink, má i jiné výrobky od RanerInk.

      Dobré zkušenosti mám s:
      http://www.decuart.cz/
      http://www.davona.cz/exec/search.aspx?exps=ranger&CatID=0&x=0&y=0&SearchType=Fulltext
      http://creative.icpraha.cz/

      Vymazat